Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Нещо не ти върви гладко мисълта, колега
    Ако минеш със 70 вместо 120 по същия път няма да гори 6, а по-малко от 6....дали ще е 3-едва ли...дали ще е по-малко-със сигурност...
    Това ми се вижда малко невъзможно да си кажа чесно
    Lancia Y-10-DEAD
    Fiat Tempra-EX
    alfa 156 1.8 TS

Comment

• Първоначално публикувано от redemer Покажи съобщение
      Това ми се вижда малко невъзможно да си кажа чесно
      Трябва да си много невеж, за да мислиш, че няма да има разлика в разхода, при положение, че за да поддържаш 120км/ч се изисква МНОГО по-голяма енергия, отколкото за да поддържаш 70км/ч..... нищо лично иначе
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Трябва да си много невеж, за да мислиш, че няма да има разлика в разхода, при положение, че за да поддържаш 120км/ч се изисква МНОГО по-голяма енергия, отколкото за да поддържаш 70км/ч..... нищо лично иначе
        Не се засягам спокоино просто си обясняваме някои работи та принципно е така ама това е бензин не е като дизела ако го накараш да работи на бедна смес гори повече,а при въпросните 70 точно почва да влиза в обороти и е на кантар което значи че ако духне насрещен вятър по силен и си тръгна икономията.

А да и забравих провери колко я дават да гори въпросната кола и познай дали е възможно да падне под 6
        Lancia Y-10-DEAD
        Fiat Tempra-EX
        alfa 156 1.8 TS

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Пропускате че понякога пътя може да има леек наклон, незабележим.Не се бъзикам, в едно предаване раследваха една кола дето без да е на скорост тръгнала по нанагорнище по инерция/ставаше дума за паранормални явления, ама това е друга бира/.Всъщност се оказа че някаква илюзия че пътя има лек наклон на изкачване.Но го мериха с разни уреди и се оказа че всъщност е нанадолнище и духове няма.
          Точно такова място има около Спанчевци.Пътя така е разположен,че имаш чувството,че караш надолу,а то е обратното....просто местността лъже окото.Спомням си навремето като тръгнем към Спанчевци и винаги карахме баща ми да спира и ние,децата, се кефехме как колата тръгва сама назад по баира.....скоро не съм спирал там,но винаги се сещам........малко съм извън тема...да ме простите.
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Не се засягам спокоино просто си обясняваме някои работи та принципно е така ама това е бензин не е като дизела ако го накараш да работи на бедна смес гори повече,а при въпросните 70 точно почва да влиза в обороти и е на кантар което значи че ако духне насрещен вятър по силен и си тръгна икономията.

А да и забравих провери колко я дават да гори въпросната кола и познай дали е възможно да падне под 6
            Не е важно колко гори въпросната кола...всичко, което си говорим тук е принцип....точните цифри не са от никакво значение

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Не е важно колко гори въпросната кола...всичко, което си говорим тук е принцип....точните цифри не са от никакво значение
              Ок тогава друг въпрос след като със 2000 об гори по малко от колкото с 3000 защо разхода в сервизната книшка е даден при движение с 90 км което са 2500 об?
              Lancia Y-10-DEAD
              Fiat Tempra-EX
              alfa 156 1.8 TS

Comment

Ок тогава друг въпрос след като със 2000 об гори по малко от колкото с 3000 защо разхода в сервизната книшка е даден при движение с 90 км което са 2500 об?
                Първо каталожния разход не е при 90км само и единствено, а при смесица от различни скорости между 90 и 120км/ч и второ ако случайно са дали разход при 90км/ч изрично, защото масово ограничението извънградско по държавите е 90км/ч....

Обаче ти сериозно продължаваш да си мислиш, че може да имаш по-нисък разход при по-висока скорост...което както и да го погледнеш е много абсурдно твърдение

OEM & Ventura Garage

Comment

Първо каталожния разход не е при 90км само и единствено, а при смесица от различни скорости между 90 и 120км/ч и второ ако случайно са дали разход при 90км/ч изрично, защото масово ограничението извънградско по държавите е 90км/ч....

Обаче ти сериозно продължаваш да си мислиш, че може да имаш по-нисък разход при по-висока скорост...което както и да го погледнеш е много абсурдно твърдение
                  Да и според мен не е нормално а абсолютно абсурдно ама си е така.Това с магистралата е частен случай.
                  Ама като си хода на село се минава през населени места като карам 90 ми гори 8 като я понатисна да си карам 100-130 ми пада под 8 или ако мн си отпусна крака пак е 8 след 140 вече немога да споря че гори много повече но със 120 гори по малко от колкото със 90 няма логика и неби трябвало но е така
                  Lancia Y-10-DEAD
                  Fiat Tempra-EX
                  alfa 156 1.8 TS

Comment

Колега карам 1.8 само на бензин най малко гори между 3000 и 3500 това са между 100 и 120 по магистралата ми падаше на 6 в стоков вид със нов дебитомер и ламбда сонда от Пловдив съм засичах я при едно ходене до София
                    Е мойта е пак 1,8 със разни малки жокери (които подобряват разхода на гориво) със скорост до 110 по магистрала ми гори 8,5 а със 130 ми гори 9,5. Със скорост до 100км като се стреме да поддържам 90 ми е падала на 8 това е разход на газ почти без климатик.
                    На магистрала съм пробвал няколко пъти и разлика от около 20-30км/ч в скоростта в посока на горе ми качва разхода с 1-1,5л това до скорости 140 разбира се.
                    Сега прочитам че имало 1,8 бензин дето харчи 6/100 със 120км/ч.
                    Както е казал поета
                    Всечки болни от проказа
                    без съмнение със СПИН
                    някой смело се изказа че не му е хуя син.
                    Ако някой твърди че може 1,8 TS да даде такъв разход.6/100 при 120км/ч Слагам му вътре един GPS пъпня му резервоара до гърло и правим замер примерно по 50 км в двете посоки на сравнително прав път без много наклон, като преди това подпишем пред нотариус са съответна сума.
                    Всеки ,ко0йто сметя че може да заповяда.
                    А за тез дето им горят колите по малко със 110 от колкото със 70 да си извядят главате през прозореца при скорост 70 и при 110 да видят какво трябва да преодолее двигателя.
                    Last edited by Novachev; d.m.y г., 20:36.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

• То Новачев си е така, прав си, ама пусто народа все залита по приказки, а по лошо е че им и вярва...моята си е около 9-11, на градско и повече може и това е.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Не мога да се сдържа.
                        Искам да попитам колегите с максимално високо КПД при 3500 оборота и массимален въртящ момент .
                        Имат ли представа колко им е въртящият момент при движение по път с 3500 оборота и поддържане на постоянна скорост.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Да и според мен не е нормално а абсолютно абсурдно ама си е така.Това с магистралата е частен случай.
                          Ама като си хода на село се минава през населени места като карам 90 ми гори 8 като я понатисна да си карам 100-130 ми пада под 8 или ако мн си отпусна крака пак е 8 след 140 вече немога да споря че гори много повече но със 120 гори по малко от колкото със 90 няма логика и неби трябвало но е така
                          Колега, спри да гледаш моментният разход...той лъже.
                          При скорост от 140 няма как да е по-икономична по вс физически закони!
                          Пълно-пълно...
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Я да отворя един въпрос за каращите на въглища. Досега 90-100 км/ч винаги съм ги карал на 5-та скорост. Но един познат с "Гоуф" 6-ица спомена, че до към 110-120 кара на четвърта??? Някой с 1.9 с борд дали е гледал как варира разхода на различни предавки при една и съща скорост?
                            Иначе по темата:
                            1230 км, 66 л дизел от Ромпетрол, около 81 км/ч средна скорост и разход 5.4 л/100 км - 250 км магистрали /ако Хемус може да се нарече така/, 30 км градско, останалото извън + климатик. Този маршрут съм го минавал и без климатик и съм постигал подобен разход. Започвам да мисля, че климатика на дълго не товари почти нищо.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Последно разбирам, че ако искаш да караш икономично, много зависи от пътната обстановка, което е ясно. Така, значи човек ако иска да кара икономично, на равен път, без големи завой, човек по-държа ли от 70-80км/ч без намаляване и ускоряване на скоростта, ще постигне възможно най-нисък разход, а ако идва баир се ускорява плавно, примерно до към 100/110км/ч за да може колата да има инерция и да не умалява в баира и после пак застъпваме на 80км/ч. И другото което е, при смяната на скорости, примерно от 1-ва на 2-ра се сменят на 2000 оборота, същото важи и за от 2-ра на 3-та и т.н. демек двигателя не се форсира и на тези обороти (2000) работи най-икономично! Утре релация В.Търново - С. Загора и може да пробвам всичко това и да видим дали ще даде промяна във разхода! Ценни работи се научават тук, само да са достоверни и си струва да се пробват, макар всичко да е относително!
                              Last edited by grenlould; d.m.y г., 00:25.

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                                Е мойта е пак 1,8 със разни малки жокери (които подобряват разхода на гориво) със скорост до 110 по магистрала ми гори 8,5 а със 130 ми гори 9,5. Със скорост до 100км като се стреме да поддържам 90 ми е падала на 8 това е разход на газ почти без климатик.
                                На магистрала съм пробвал няколко пъти и разлика от около 20-30км/ч в скоростта в посока на горе ми качва разхода с 1-1,5л това до скорости 140 разбира се.
                                Сега прочитам че имало 1,8 бензин дето харчи 6/100 със 120км/ч.
                                Както е казал поета
                                Всечки болни от проказа
                                без съмнение със СПИН
                                някой смело се изказа че не му е хуя син.
                                Ако някой твърди че може 1,8 TS да даде такъв разход.6/100 при 120км/ч Слагам му вътре един GPS пъпня му резервоара до гърло и правим замер примерно по 50 км в двете посоки на сравнително прав път без много наклон, като преди това подпишем пред нотариус са съответна сума.
                                Всеки ,ко0йто сметя че може да заповяда.
                                А за тез дето им горят колите по малко със 110 от колкото със 70 да си извядят главате през прозореца при скорост 70 и при 110 да видят какво трябва да преодолее двигателя.
                                Добре де нали тука си казваме на кой колко му гори аз казвам колко ми е горила при което почват от 9 кладенеца вода да ми вадят че неможело така и така между другото след жокерите по моята под 8 навънка непада

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                То Новачев си е така, прав си, ама пусто народа все залита по приказки, а по лошо е че им и вярва...моята си е около 9-11, на градско и повече може и това е.
                                Ми колега кажи ми на кое да вярвам на хората или на тва което ми са е отразило на джоба?
                                Lancia Y-10-DEAD
                                Fiat Tempra-EX
                                alfa 156 1.8 TS

Comment

Working...
                                X